Aleksandra Markovic

Vă facem cunoștință cu Aleksandra Markovic, un înger de fetiță!

Aleksandra este un copil prematur născut la 30 săptămâni. Născută in 16 mai 2000 la BEOGRAD, in Serbia. La 30 săptămâni de sarcina,medicii au vazut la un control 3D, pe vremea aceea, ca nu are partea abdominala si capul sub normal,si au decis sa îmi faca întrerupere de sarcina ca sa nu fac septicemie. Am acceptat ceea ce mi-au propus medicii si nu spera nimeni ca ea sa suparavietuiasca fiindu-mi provocat un avort. Dar micuta mea a avut zile si a luptat sa trăiască. Am născut-o pe cale naturala si a supravietuit, avea partea abdominala, dar intestinul gros si subtire erau iesite printr-un orificiu in jurul cordonului ombilical. Avea o greutate de 1.600 de grame si a fost operata de urgenta in aceeași noapte dar fără anestezie.

Primele 3 luni din viată si le-a petrecut intr-un centru de neantologie din Belgrad. Au fost perioade grele si critice pentru ea si pt noi deoarece nu se stia daca va supravietui operatiei. A fost conectata la oxigen timp de 13 zile si a stat în incubator 66 de zile. A facut si septicemie dar a luptat si de data aceasta. Dupa nastere a fost diagnosticata cu NEONATUS PRATEMPORARIUS, ASPHYXIO PERINATAIS, GASTROSHYSIS EVENTRATIO, iar pana la vârsta de un an si cu diagnosticul de MICROCEFALIE. Cand a facut 2,900 kg (la 3 luni de la nastere ) a fost externata. Ni s-a  spus sa avem răbdare si ca totul va fi bine. Mergeam luna de luna la control si tot timpul ni se spunea ca întârzie motoric din cauza celor 3 luni petrecute la spital.

Dar la vârsta de un an, i-a fost pus din nou un diagnostic si acela de PARALIZIE CEREBRALA, TETRA PAREZA SPASTICA, M.LITTLE. Am început de atunci recuperarea fizica la un centru din  Belgrad, in care am stat internata cu ea prima oara timp de 6 luni apoi înca 3 luni,dupa care am divortat de sotul meu si am venit in Romania. Aici am început recuperarea la Timisoara la un centru de recuperare in particular, am fost la Bucuresti de doua ori la BUDIMEX, la Baile Felix iar apoi la Baile 1 Mai.  La vârsta de 4 ani si jumătate, la sfatul medicului, i-am facut o interventie de alungire de tendoane la ambele picioruse ( tendonul lui AHILLE), din păcate acum se observa ca operatia este făcută gresit, tendoanele fiind prea mult alungite.

Deoarece creste foarte repede si tendoanele din spatele genunchilor s-au scurtat, incercam cu orteze sa intindem cat putem.  Am cumpărat si un aparat de mers cu care face cativa pasi dar oboseste repede. Vom continua cu terapiile la Timisoara, cu cele din Austria si speram ca vom reuși sa ajungem si in Barcelona sau unde va mai fi nevoie.

La vârsta de 7 ani, Aleksandra a facut o criza convulsiva ( febrila ) de atunci e sub tratament. A fost un alt soc pentru noi dar am luptat in continuare. Dupa 2 ani si jumătate, au urmat alte crize convulsive și de atunci are diagnosticul de EPILEPSIE. In prezent nu a mai avut crize de 4 ani dar încă este sub tratament. Progrese sunt in urma recuperari medicale, dar foarte mici. Aleksandra încă nu merge, nu poate manca singura cu ajutorul unei lingurite, ci doar cu ajutorul degetelor. De 1 an am început terapii si in Austria, cu un medic chinez care practica medicina traditionala. Am fost deja de 3 ori si se vad rezultate. Terapiile sunt destul de costisitoare, iar statul nu deconteaza.

Datorita oamenilor cu suflet mare si banii stransi din formularele de 2% din imozitul pe salar,anul acesta am reusit sa bifam 2 sesiuni de terapii la Barcelona,una in martie si inca una in iunie,o sesiune la Alba Iulia si mai una la Viena.Datorita terapiilor facuta,nu au incetat sa apara nici progresele.De foarte putin timp Aleksandra a inceput sa se ridice tot mai mult pe coate, se rostogoleste pe burta dupa care se da singura jos din pat in genunchi si se pune in fund. Pentru noi aceste progrese sunt imense si va multumim din suflet ca ne-ati fost alaturi.

Anul acesta mai avem din 3 Octombrie o sesiune de terapii la Barcelona iar in noiembrie suntem programate tot la Barcelona dar pentru interventia de miofibrotomie la clinica domnului doctor Nazarov. Pentru a reusi dinnou avem nevoie de sprijinul dumneavoastra in continuare,Aleksandra are nevoie de voi!!! Pentru a putea beneficia de terapii si interventie avem nevoie suma de 8000 euro,o suma nu tocmai mica si greu de strans pentru o familie obisnuita ,dar sunt convinsa ca, cu ajutorul vostru,oamenilor cu suflet mare vom reusi si de acesta data.

Desi trecem prin ceea ce trecem, zi de zi suntem mereu cu zâmbetul pe buze si speram ca intr-o buna zi, medicina sa evolueze. Nu stiu daca copilul meu va merge vreodată, dar vreau sa o ajut cat pot de mult ca ea sa se poată descurca cat de cat singura și sa se poata bucura de viata.

Va multumesc din suflet pentru sprijinul acordat.

Persoanele care doresc să facă sponsorizări sau donații o pot face la:              

ASOCIATIA ANYA AXS ONG

CIF 30088188

CONT  RO90RZBR0000060014540431

Selma Andreea, mama Alexandrei

Tratamente realizate in anul 2016

tabel

Poze Tratamente

Poze Alba Iulia

Poze Barcelona

« de 2 »

Poze Hipoterapie

Poze Viena

Videoclipuri